Ansamblul arhitectonic de la Căpleni se găseşte în centrul comunei. De fapt, acestuia îi aparţin trei clădiri: biserica şi conventul franciscan precum şi cripta de lângă sanctuarul bisericii, ce serveşte ca necropolă a familiei Károlyi.

detalii...

Localitatea denumită odinioară Micenţiu şi care azi poartă numele de Ady Endre se află la o distanţă de 21 km de Carei. Aici două clădiri sunt amenajate ca muzeu memorial. Cândva ambele clădiri au fost în proprietatea familiei Ady. Casa natală a lui Ady Endre este clădirea mai mică ca dimensiune, acoperită cu trestie, formată din trei încăperi.

detalii...

Localitatea este situată la 8 km de Carei, pe drumul DN 19 Satu Mare–Oradea. Casa muzeul este una dintre cele mai reprezentative pentru arhitectura populară şvăbească.

detalii...

Scărişoara Nouă se află la o distanţă de 23 km de Carei. Muzeul Moţilor amenajată în localitate cuprinde două clădiri, una având expoziție etnografică iar alta de istorie. Între clădiri se află amplasat bustul lui Horea, realizat din bronz.

detalii...

La 30 aprilie 1711 armata contelui Károlyi Sándor aici au capitulat în faţa armatei imperiale.

detalii...

Kölcsey Ferenc (1790-1838), autorul imnului naţional maghiar, s-a născut la Săuca, localitate care azi se află în România, în judeţul Satu Mare. Familia Kölcsey nu a trăit în acest sat, însă în momentul naşterii lui Ferenc, mama ei, Bölöni Ágnes se afla la părinţii săi la Săuca.

detalii...